Software producten

Zonatlas biedt diverse oplossingen aan in combinatie met haar data.

Zonatlas.nl wordt ingezet om particulieren kennis te laten maken met zonnepanelen. Daarbij doorlopen geïnteresseerden een eenvoudig visueel gestuurd menu en krijgen na het doorlopen van het programma, inzage in hoeveel een zonnepanelen-installatie hen zou kunnen opleveren? Wij hebben op digitale wijze de zonpotentie van elk dak(deel) berekend.

Er zijn speciaal te configureren softwaremodules voor o.m. gemeenten, (marketing)bedrijven, ingenieursbureaus, energiemaatschappijen, energiecorporaties en (zonnepanelen)installateurs.

Zonatlas voor Adviseurs & Verkopers

Ontdek de kracht van de Sales Assistant, uw essentiële online configuratietool ontworpen om het configureren van zonne- en batterijsystemen voor zonnepaneelinstallateurs in Nederland te vereenvoudigen. Sales Assistant is uw partner in het leveren van heldere, gepersonaliseerde offertes en legplannen, inclusief een geïntegreerde batterijopslag configuratiemodule afgestemd op de unieke behoeften van elk huishouden. Of het nu gaat om huishoudens met elektrische auto’s, warmtepompen of andere significante energieverbruikers, onze tool maakt het eenvoudig om een optimale systeemconfiguratie te realiseren. Met functies zoals een gebruiksvriendelijke interface, aanpasbaar energieverbruik, geïntegreerde opslagmodule, en directe online offertes, staat Sales Assistant garant voor efficiëntie, nauwkeurigheid en klanttevredenheid.

Klik hier voor meer informatie over De Sales Assistant

Of vraag direct De Sales Assistant aan en ervaar hoe we de complexiteit van zonne-energiesystemen vereenvoudigen, zodat u uw klanten snel en efficiënt de beste oplossingen kunt bieden.

Zonatlas voor technische Adviseurs & Tekenaars

Revolutioneer uw aanpak van zonnepaneleninstallaties met Zonatlas Building Report, een essentiële tool ontworpen om installateurs en ingenieursbureaus een naadloze ervaring te bieden. Met Building Report configureert u moeiteloos gedetailleerde bouwrapporten en legplannen, dankzij onze geavanceerde functies zoals automatische datacontrole, toegang tot uitgebreide gegevensbronnen, en een innovatieve PV module-configurator. Profiteer van onze inzichten in meer dan 13,5 miljoen gebouwen in Nederland, inclusief details over hellingshoek, oriëntatie, schaduweffecten, en zoninstralingsgegevens, om het maximale opwekpotentieel voor elk project te bereiken.

Met Zonatlas Building Report bent u slechts enkele klikken verwijderd van het optimaliseren van uw zonnepanelenprojecten, van de initiële analyse tot het genereren van online offertes. Ontdek hoe onze tool uw projecten kan transformeren, met snelle, nauwkeurige resultaten en maatwerk data-exports.

Klik hier voor meer informatie over Zonatlas Building Report

Of vraag een toegangscode aan en begin vandaag nog met het transformeren van uw zonnepaneleninstallatieproces met de Zonatlas Building Report.

Zonatlas voor Lead generatie

Transformeer uw website in een krachtige leadgeneratiemachine met de Zonatlas Lead Generator Solar. Integreer onze gepersonaliseerde software, compleet met uw eigen logo en bedrijfskenmerken, om bezoekers direct te laten zien of hun dak geschikt is voor zonnepanelen. Deze tool biedt uw potentiële klanten snel inzicht in de mogelijkheden van zonne-energie, inclusief uitgebreide berekeningen, direct op uw eigen website. Met aansluiting op een leadmanagementsysteem worden alle aanvragen overzichtelijk en beveiligd opgeslagen, volledig AVG/GDPR-compliant.

Profiteer van de voordelen zoals hogere conversie, onafhankelijk worden van externe lead generators en volledige controle over uw eigen lead generatie proces. De Zonatlas Lead Generator Solar is eenvoudig te implementeren en verhoogt de kwaliteit van uw leads aanzienlijk, terwijl u kosten per lead reduceert en uw branding versterkt.

Klik hier voor meer informatie over de Zonatlas Lead Generator Solar

Of vraag een toegangscode aan en begin met het genereren van kwalitatieve leads via uw eigen website met Zonatlas Lead Generator Solar.

Zonatlas voor Gemeenten

Zonatlas voor Gemeenten biedt dé oplossing voor lokale overheden om actief bij te dragen aan de energietransitie. Onze dienst verschaft gedetailleerd inzicht in de zonpotentie van daken binnen uw gemeente, ondersteund door nauwkeurige berekeningen en visualisaties. Dit platform is essentieel voor gemeenten die hun inwoners willen informeren en motiveren om de stap naar zonne-energie te maken. Met Zonatlas krijgen bewoners direct toegang tot informatie over de geschiktheid van hun dak voor zonnepanelen, inclusief de verwachte opwekking en rendement. Dit alles gebeurt in een veilige omgeving die volledig AVG-compliant is.

Bied uw inwoners deze waardevolle tool en ondersteun hen bij het maken van duurzame keuzes. Zonatlas is meer dan een tool; het is een partner voor gemeenten in de missie naar een duurzamere toekomst.

Klik hier voor meer informatie over Zonatlas voor Gemeenten

Of neem direct contact met ons op en ontdek hoe Zonatlas uw gemeente kan helpen bij het realiseren van duurzaamheidsdoelen en het faciliteren van de energietransitie.

Overige applicaties met Zonatlas data

Zonatlas voor Marketing campagnes

U kunt de Zonatlas software ook inzetten voor speciale campagnes waarbij u geïnteresseerden een specifiek
thema onder de aandacht gebracht wilt brengen en tegelijkertijd de gegevens van geïnteresseerden wilt opnemen.

Dit kunnen diverse producten en diensten die uw organisatie in het kader van duurzaamheid gaat aanbieden zijn en prospects een speciale aanbieding wilt doen.

De Zonatlas wordt dan volledig geanonimiseerd en u koppelt uw producten aan een zogenaamde dak check.

Het betreft hier maatwerk configuraties die op uw doelstelling wordt samengesteld. Maak uw wensen kenbaar en wij offreren u het eindproduct.

Zonatlas voor Non-Profit organisaties

Duurzaamheid gaat ons aan het hart, dus wij willen ook een duitje in het zakje van landelijk opererende non-profit organisaties doen, die de thema’s duurzaamheid actief promoten. Zonatlas ondersteunt dergelijke initiatieven door haar software voor hen ter beschikking te stellen. Zo zijn we samen sterk en binden nog meer enthousiaste mensen voor het behoud van ons klimaat. Bent u een landelijk opererende non-profit organisatie met klimaat hoog in het vaandel, neem contact met ons op! Dan kijken we verder of beider doelstellingen op elkaar aansluiten. U kunt in ieder geval gebruik maken van de online software. Deze staat gepubliceerd op de homepagina van zonatlas.nl.