Data producten

Zonatlas heeft de daken van Nederland doorgerekend op zonpotentie

Voor bedrijven, installatiebedrijven, energiebedrijven, energie coöperaties, centrale overheden, gemeenten, woningcoöperaties, Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) en bijvoorbeeld projectontwikkelaars kan de zonne-energie potentie van een dakoppervlak en specifieke data op verschillende manieren aangeboden worden voor nadere inzicht verschaffen.

Zonatlas locatie Scan zonnepanelen

De data kan worden opgevraagd als bijvoorbeeld een gepersonaliseerde data-export van een gemeentelijk gebied, een wijk of woningportefeuille of bepaalde postcode gerelateerde informatie over een pand. Ook leveren wij data over de bestaande geïnstalleerde zonnepanelen installaties. Zonatlas kan voor u de meest geschikte daken van een aangewezen gebied in kaart brengen en levert daarvan alle relevante zonpotentie data.

Informatie over de Quick Scan

Waar liggen de zonnepanelen en waar ligt nog zonpotentie te wachten? 

Wanneer u bijvoorbeeld als gemeente, industrieel bedrijf, een school of VvE een groot oppervlak van een dak wilt benutten voor zonnepanelen, geven onze instralingsgegevens u veel inzicht voor nader onderzoek. Wij werken graag mee aan uw project door een scan en data te leveren, waardoor u kunt bepalen waar de zonnepanelen het beste tot hun recht komen. Ook bestaande installaties hebben wij in beeld.

Wij kunnen zeer gedetailleerd data leveren van bijna alle daken in Nederland: w.o.

  • Geschiktheid van een dakoppervlak (in m2)
  • Reeds geplaatste zonnepanelen installaties
  • Maximaal installeerbaar kWp vermogen
  • Maximaal aantal zonnepanelen, in maximum of benodigd
  • Technische gegevens als hellingshoeken, zonstanden
  • Hoogtemetingen per pand, inhoudsgegevens van een woning
  • En nog veel meer…

Zonatlas locatie Scan en QuickScan

Voor bedrijven, gemeenten, woningcoöperaties en fabriekslocaties die de geschiktheid van alle daken binnen een gegeven gebied willen weten kan een toegespitste locatie scan worden uitgevoerd. U heeft dan snel en doeltreffend inzicht in de zonpotentie van één of meerdere daken. Wanneer u als overheid, school, bedrijf, VvE of andere entiteit een groot dak wilt benutten voor zonnepanelen, geeft onze instralingsgegevens u veel inzicht.

Wij werken graag mee aan uw project door een bijdrage te leveren aan het aanleveren van gegevens met het dak potentieel van het pand waardoor u kunt bepalen wat er op het dak mogelijk is en waar de zonnepanelen het beste tot hun recht komen voor het hoogste rendement.

Met de dieperliggende QuickScan ontvangt u snel en eenvoudig een gedetailleerd inzicht in de zonpotentie van een pand. U wilt bijvoorbeeld als een VvE eerst weten wat de zonne-energie potentie van uw pand is voordat u de leden gaat mobiliseren.

Met onze QuickScan krijgt u een duidelijke onderbouwing wat in uw situatie de kosten en opbrengsten zullen zijn en welke oplossingsrichting voor uw dak het meeste kan opleveren (postcoderoos, salderen of het stroomdelen).

Informatie over de Quick Scan

Ja, ik wil graag meer informatie ontvangen over de data producten van Zonatlas

Inzicht in zonpotentie

Kosten en opbrengsten

Uitgebreide export

Zeer gedetailleerd data van daken

Instralingsgegevens

Grote daken benutten voor zonnepanelen

Gerelateerde producten

Software producten

Zonatlas wordt vaak geraadpleegd door installateurs, die haar eigen klanten willen voorzien van een ‘dak check’.

Online producten

Zonatlas geeft heel Nederland inzicht in de zonpotentie. Geef een invulling aan onze data met een API-koppeling.