Data producten

Zonatlas heeft bijna alle daken van Nederland doorberekend op zonpotentie

Voor bedrijven, installatiebedrijven, energiebedrijven, centrale overheden, gemeenten, woningcoöperaties, Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) en bijvoorbeeld projectontwikkelaars kan de zonne-energie potentie van een dakoppervlak en specifieke data op verschillende manieren aangeboden worden voor nadere inzicht verschaffen.

De data kan worden opgevraagd als bijvoorbeeld een gepersonaliseerde data-export van een gemeentelijk gebied, een wijk of woningportefeuille of bepaalde postcode gerelateerde informatie over een pand. Zonatlas kan voor u de meest geschikte daken van een aangewezen gebied in kaart brengen en levert daarvan alle relevante zonpotentie data.

Zonatlas locatieScan en QuickScan

Voor gemeenten, woningcoöperaties en andere organisaties die de geschiktheid van alle daken binnen een gegeven gebied willen weten kan een locatiescan worden uitgevoerd. U heeft dan snel en doeltreffend inzicht in de zonpotentie van één of meerdere daken.

Met de dieperliggende Quickscan ontvangt u snel en eenvoudig een gedetailleerd inzicht in de zonpotentie van een pand. U wilt bijvoorbeeld als een VvE eerst weten wat de zonne-energie potentie van uw dakpand is voordat u de leden gaat mobiliseren.

Met onze Quickscan krijgt u een duidelijke onderbouwing wat in uw situatie de kosten en opbrengsten zullen zijn en welke oplossingsrichting voor uw dak het meeste kan opleveren (postcoderoos, salderen of het stroomdelen).

Informatie over de Quickscan

Wanneer u bijvoorbeeld als gemeente, industrieel bedrijf, een school of VvE een groot oppervlak van een dak wilt benutten voor zonnepanelen, geven onze instralingsgegevens u veel inzicht voor nader onderzoek. Wij werken graag mee aan uw project door een scan en data te leveren, waardoor u kunt bepalen waar de zonnepanelen het beste tot hun recht komen.

Wij kunnen zeer gedetailleerd data leveren van bijna alle daken in Nederland: w.o.

  • Geschiktheid van een dakoppervlak (in m2)
  • Maximaal installeerbaar kWp vermogen
  • Maximaal aantal zonnepanelen, in maximum of benodigd
  • Technische gegevens als hellingshoeken, zonstanden
  • En nog veel meer…

Ja, ik wil graag meer informatie ontvangen over de dataproducten van Zonatlas

Inzicht in zonpotentie

Met onderbouwing van kosten en opbrengsten

Uitgebreide export

Zeer gedetailleerd data van vrijwel alle daken

Instralingsgegevens

Grote daken benutten voor zonnepanelen

Gerelateerde producten

Software producten

Zonatlas wordt vaak geraadpleegd door installateurs, die haar eigen klanten willen voorzien van een ‘dak check’.

Online producten

Zonatlas geeft heel Nederland inzicht in de zonpotentie. Geef een invulling aan onze data met een API-koppeling.