De zonpotentie van 13,5 mln Nederlandse daken berekend. Bekijk uw dak.

Vul uw gegevens in:

Vul a.u.b alle gegevens in

Uw Energie consumptie aanpassen

1-2 personen 3-4 personen Meer dan 5 Zakelijk

Of vul uw kWh verbruik in

Uw dak potentie

uw dak

Voor optimaal rendement

  • Een scherpe offerte
  • Altijd advies op maat
  • Betrouwbare installateur
Vraag een offerte aan

Offerte aanvragen

Ik geef toestemming om mij te bellen en ga akkoord met de algemene voorwaarden van Zonatlas. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Niet alle velden zijn correct ingevuld

Uw aanvraag is succesvol verzonden

Resultaten

Uw potentiele opbrengst

Opbrengst van de installatie

Eenmalige op basis van gem.

Inkomen op basis van gem.

Bekijk ook onze andere features

  • Configureer uw eigen installatie
  • Warmte opwekken met een zonneboiler
  • Zelfvoorzienend worden met energie opslag
Bekijk de berekening

Bekijk uw buurt

Zonatlas zet zich in voor het verduurzamen van Nederland. Dit doen wij samen met u en lokale energie initiatieven. Op de Zonatlas kaart kunt u zien welke van uw buurtgenoten ook goed zonnepanelen kunnen plaatsen. Samen staan we sterker!

Is uw dak minder geschikt? Er zijn vaak genoeg andere opties. Neem contact op met uw lokale energie coöperatie of bezoek uw gemeentelijke Zonatlas pagina voor meer informatie over lokale initiatieven. U kunt ons ook altijd mailen, wij helpen u graag verder.

Vul hierboven uw postcode/huisnummer en bekijk ook uw buurt.

De betrouwbaarheid en accuraatheid van Zonatlas data

Zonatlas is hét zonne-energie platform van Nederland. Zonatlas heeft de geschiktheid van bijna alle daken in Nederland in kaart gebracht. Door gebruik te maken van hoogtedata, weerdata, en invallende zonnestraling zijn de hellingshoek, oriëntatie, schaduwvlakken en daarmee de zonne-energie opbrengst van uw dak berekend. En wel op 30cm nauwkeurig!

Lees meer over Zonatlas

Gemeenten aangesloten bij Zonatlas:

Zonatlas ondersteunt veel Nederlandse gemeenten in hun klimaatdoelstellingen. Staat uw gemeente erbij? Dan beschikt u over extra functionaliteit om een passend zonnepanelen systeem te maken voor uw woonsituatie. Bekijk de berekening voor meer details.

Door de website van zonatlas kreeg ik snel gedetailleerde informatie dat mijn dak geschikt was voor zonnepanelen. Het heeft mij veel uitzoekwerk bespaard en daarmee het proces om zonnepanelen aan te schaffen sterk vereenvoudigd.
– Jeroen

Het is super dat jullie voor alle daken in NL in kaart hebben gebracht hoeveel zonne-energie er kan worden opgewekt. Ik heb namens mijn VVE een aantal offertes opgevraagd, maar we hebben nog geen definitieve keuze gemaakt.
– Vincent

Met behulp van uw advies heb ik gecheckt of ons dak geschikt was voor voldoende opbrengst met zonnepanelen. Dat bleek het geval… Overall ben ik heel tevreden tot nu toe.
– Wim

De info van Zonatlas heeft ons besluit ondersteund om zonnecellen te nemen omdat het ons eigen vermoeden min of meer 100% bevestigde. Blijft u vooral beschikbaar voor iedereen die aan zonnepanelen denkt, het steunt beslist.
– Peter

Onze verhalen

Hier delen we de kennis en ervaringen van gemeenten, installateurs, huiseigenaren en vele anderen.

Voorkomen brandgevaar zonnepanelen – Connectoren/Bekabeling

Afgelopen jaar zijn er meerdere dak-branden geweest waar ondeugdelijke componenten van zonnepaneelsystemen de meest waarschijnlijke oorzaak zijn. Een betrouwbare installatie, waarbij de juiste materialen worden gebruikt, geven een zeer kleine kans op brand. Toch gebruiken sommige installateurs nog materialen waarbij er een verhoogde kans is op complicaties.

Zonneluier

Wilt u weten of uw kind een geschikte omtrek heeft voor de zonneluier? Zonatlas heeft naast de data van daken, nu berekend hoeveel energie uw kind kan produceren wanneer de zonneluier wordt aangeschaft! De zonneluier maakt zichzelf schoon met behulp van zonne-energie!...

De toolkits van Zonatlas

Online producten

Een krachtige koppeling met de database van Zonatlas voor uw eigen klanten

Dataproducten

Zonatlas heeft alle daken van Nederland doorberekend op zonpotentie

Software producten

Zonatlas biedt diverse oplossingen voor installateurs in combinatie met haar data

Blijf op de hoogte van zonne-energie nieuws in uw gemeente!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief, u ontvangt alleen relevante informatie.