Zonatlas Building Report

Ontdek Zonatlas Building Report

Revolutioneer uw zonnepanelen-installatieproces met de Building Report applicatie van Zonatlas. Ontworpen om installateurs en ingenieursbureaus een allesomvattende oplossing te bieden, stelt Building Report u in staat om snel en effectief een gedetailleerd bouwrapport en legplan te configureren voor elk project.

Automatische Datacontrole

Bij het invoeren van een adres controleert onze software automatisch de beschikbaarheid van actuele gegevens in onze uitgebreide database. Dit zorgt ervoor dat u altijd toegang heeft tot de meest recente informatie, waardoor het eenvoudiger wordt om een nauwkeurige offerte en legplan op te stellen.

Toegang tot Uitgebreide Gegevensbronnen

Dankzij onze toegang tot de fysische kenmerken van meer dan 13,5 miljoen gebouwen in Nederland, biedt Building Report unieke inzichten per dak. Dit omvat:

· Hellingshoek en oriëntatie

· Effecten van schaduw op energieopwekking

· Zoninstralingsgegevens (kWh/m²)

· Potentiële kWh opbrengst en het optimale aantal panelen

· Visuele weergave van paneelplaatsing

Innovatieve PV Module-Configurator

Maak gebruik van onze interactieve PV module-configurator voor een directe visualisatie van PV modules op het dak van uw klant. Pas het aantal modules, veiligheidsafstanden, en de oriëntatie/positionering ten opzichte van de zon aan om het maximale opwekpotentieel te bereiken.

Naadloze Integratie

Voor gebruikers van de Zonatlas Dak Check applicatie: profiteer van vooraf ingevulde contactgegevens voor een soepele overgang en configuratie van het PV-systeem. Begin direct met het samenstellen van uw analyses en offertes.

Maatwerk Data-Exports

Verkrijg gepersonaliseerde data-exports voor specifieke gebieden, van gemeentes tot wijken en industrieterreinen. Onze dienst omvat informatie over bestaande zonnepaneleninstallaties en identificeert de meest geschikte daken voor nieuwe projecten, compleet met relevante zonpotentie data.

Meer dan Een Tool

Zonatlas Building Report is niet alleen een applicatie; het is uw partner in het optimaliseren van zonnepanelen-installaties. Ontdek onze uitgebreide data-producten voor verdere ondersteuning van uw projecten.

Super snel

Binnen 2 – 4 minuten

Accuraat

Op 30 cm nauwkeurig

Offertes

Online offerte genereren

FAQ

1. Wat is de Zonatlas Building Report en hoe kan het mij als installateur helpen?
De Zonatlas Building Report applicatie stelt u in staat om snel en eenvoudig een compleet bouwrapport voor een zonnepanelen-installatie te configureren. Deze technische tool is speciaal ontworpen voor de vakinstallateurs, om een gedegen calculatie en een visueel legplan te maken. Het voordeel van de Building Report is dat bij het opvragen van een adres, de software automatisch de actuele gegevens in de database van Zonatlas gebruikt. Dit stelt u in staat een gedetailleerde offerte uit te brengen, inclusief een legplan, door gebruik te maken van de meer dan 13,5 miljoen gebouwen in Nederland.
2. Welke specifieke inzichten biedt de Building Report voor het plannen van zonnepaneleninstallaties?
De Building Report geeft per dak gedetailleerd inzicht in belangrijke factoren zoals de hellingshoek en oriëntatie van het dak, de effecten van schaduw op de energieopwekking, zoninstralingsgegevens (kWh/m2), de verwachte kWh opbrengst en het maximale/economisch aantal panelen. Daarnaast biedt het een visuele weergave van hoe de panelen op het dak geplaatst kunnen worden. Met de interactieve PV module-configurator kunt u de PV modules direct visualiseren op het dak van de klant, rekening houdend met het geschikte dakoppervlak en het opwekpotentieel. Het helpt bij scenarioplanning en biedt de mogelijkheid om het aantal modules, de veiligheidsafstanden, en de oriëntatie/positionering ten opzichte van de zon aan te passen.
3. Hoe integreert de Building Report met andere Zonatlas-tools en hoe kan dit mijn workflow verbeteren?
Als u al gebruik maakt van de Zonatlas Lead Generator Solar, dan zijn de contactgegevens van de potentiële klant al vooraf ingevuld in het invoermasker van de Building Report. Dit betekent dat u direct kunt beginnen met de configuratie van het PV-systeem en het opstellen van uw analyses, waardoor uw workflow efficiënter wordt. Daarnaast kan Zonatlas data op maat leveren, zoals een gepersonaliseerde data-export van een gemeentelijk gebied, een wijk, woningportefeuille of specifieke postcodegebieden. Dit omvat ook data over bestaande geïnstalleerde zonnepanelen installaties en kan u helpen de meest geschikte daken voor zonnepanelen in een aangewezen gebied in kaart te brengen, inclusief alle relevante zonpotentie data.

Ja, ik wil een demo van Zonatlas Building Report

Neem contact met ons op!