Zakelijk

Bedrijven of VvE’s

Hier vindt u antwoord op uw zakelijke vragen.

Wij willen als Vereniging van Eigenaren zonnepanelen aanschaffen, is dat rendabel?

Zonatlas analyseert voor elk dak in de gemeente of het geschikt is voor het opwekken van zonne-energie. Dus ook voor de daken van bijvoorbeeld flats, scholen en bedrijven. De terugverdientijd van een investering in zonnepanelen wordt echter berekend (in Zonatlas) op basis van de voorwaarden die gelden voor particuliere huiseigenaren met een eigen dak.

VvE’s kunnen natuurlijk wel gebruik maken van zonnestroom. Op de website van EnShared vindt u een stappenplan welke het voor VvE’s mogelijk maakt om zonnepanelen te plaatsen, in samenspraak met uw medebewoners. Stapsgewijs wordt uw VvE begeleid in advies over de technische, juridische en financiële mogelijkheden voor zonne-energie.

Zonnepanelen en bedrijven; Hoe werkt dat?

Op Zonatlas ziet u ook als bedrijf hoeveel zonnestroom u kunt opwekken op uw dak. Voor een bedrijf zijn echter specifieke rekenregels van toepassing. Indien u hier vragen over heeft dan kunt u dat kenbaar maken via info@zonatlas.nl

Kan ik Zonatlas data ook los kopen?

Het is mogelijk om data uit Zonatlas te kopen in verschillende vormen. Zonatlas heeft diverse toolkits ontwikkeld die bijdrage aan doelstellingen van gemeentes, bedrijven, en andere lokale energie initiatieven. Zie al onze oplossingen op deToolkits pagina.