5 Tips voor mensen die overwegen zonnepanelen aan te schaffen

Hieronder hebben we 5 tips uitgewerkt voor mensen die overwegen om zonnepanelen aan te schaffen, maar die nog met vragen zitten over hoe dit precies moet.

 

roofs-with-solar-panels-1202305-1919x1439

1. Bekijk goed hoeveel je nodig hebt!

Jouw hele dak vol zetten met zonnepanelen is in ieder geval de garantie dat je genoeg stroom voor jezelf opwekt. Of je het daadwerkelijk allemaal nodig hebt, ook over een paar jaar, is nog maar de vraag. Meer neerzetten dan jij nodig hebt, kost je namelijk een stuk meer geld met een veel langere terugverdientijd. Bekijk op Zonatlas hoeveel zonnepanelen jou optimale installatie heeft.

2. Ga niet direct voor de goedkoopste optie.

Je zou denken, zonnepanelen zijn zonnepanelen, maar niets is minder waar. Er is veel verschil in rendement en de betrouwbaarheid varieert ook sterk per paneel. Bekijk verschillende opties en lees recensies. Mocht je hier toch meer zekerheid over willen, vraag dan een installateur naar meer informatie!

3. Laat je adviseren.

Welk type zonnepaneel voor jouw situatie geschikt is, weet een vakman het beste! Je kunt vaak geheel vrijblijvend een offerte aanvragen en zo in contact komen met meerdere installateurs. Bij ons kan dit uiteraard ook, met de garantie dat je ook echt met een professional (veelal bij u uit de buurt) te maken krijgt.

4. Installeer de zonnepanelen niet zelf.

Een ‘handige Harry’ is erg fijn om te zijn, of in jouw kennissenkring te hebben. Het probleem is dat iemand met weinig ervaring de zonnepanelen per ongeluk helemaal verkeerd kan aansluiten. Naast het veiligheidsrisico (kortsluiting, werken op hoogte, jezelf per ongeluk elektrocuteren), kan je ervoor zorgen dat je de zonnepanelen beschadigd, of zonder dat je het zelf doorhebt deukjes maakt wat ten koste gaat van het rendement.

5. Shoppen loont!

Eenmaal zonnepanelen op het dak, dan is het verstandig om niet direct met iedere energiemaatschappij in zee te gaan. Een energieleverancier kan hele andere prijzen hanteren dan een andere energieleverancier met betrekking tot het afnemen van jou stroom . Daarnaast schijnt de zon niet altijd op de momenten dat jij energie nodig hebt, dus is het altijd handig om ook een gunstige regeling te hebben op het moment dat jij stroom moet inkopen van hen. Let dus goed op deze 2 zaken bij het afsluiten van een energiecontract. Wij zullen hier in de toekomst meer over vertellen!

Mocht u meer informatie hierover willen, neem dan contact op met ons op info@zonatlas.nl of check uw dak voor de zonpotentie analyse en vraag vrijblijvend offertes aan van specialistische installateurs die u verder kunnen helpen.

Bron afbeelding: Michael & Christa Richert – Freeimages