Quickscan

Snel inzicht in de mogelijkheden om uw pand te verduurzamen

De QuickScan brengt in beeld wat voor uw pand de meest voordelige oplossing is om uw pand(en) te verduurzamen m.b.v. zonne-energie. Naast eventuele verdiensten, zitten er natuurlijk ook kosten aan een installatie. Met de QuickScan ziet u wat u per zonnepaneel kwijt zult zijn. Hierdoor kunt u optimaal gebruik maken van de diverse (fiscale) regelingen waarmee u geld op uw energierekening kunt besparen.

Uitkomsten van de Quickscan

In de Quickscan van Zonatlas wordt met meerdere oplossingen rekening gehouden. Wij geven u aan wat de meest voordelige oplossing is om zonnestroom op te wekken. De uiteindelijke uitkomst werken wij samen met u uit. In de Quickscan worden aan de hand van drie fiscale regelingen (salderen, Postcoderoos regeling en Stroomdelen) de volgende punten uitgewerkt:

# panelen
De optimale hoeveelheid panelen per regeling. Rekening houdend met het maximale energieverbruik, de net-aansluitwaarde en het aantal VvE leden.
Piek vermogen (kWp)
We maken gebruik van de beste prijs/kwaliteit panelen op dit moment beschikbaar in de markt. In de berekening gebruiken we moderne 285Wp panelen
Opwekking (kWp)
Het opgewekt vermogen is berekend o.b.v. het piekvermogen rekening houdend met de zonne-instraling.
Besparing algemene voorzieningen
Geeft de besparing op het algemeen stroomverbruik van bijvoorbeeld de verlichting. Hierdoor profiteert de gehele VvE van de collectieve opwekking.
Besparing stroomverbruik leden
Geeft de besparing op het individueel verbruik van een gemiddelde appartementseigenaar. In sommige gevallen kan zowel collectief als individueel worden bespaard.
Investeringskosten per paneel
Deze zijn berekend inclusief systeemcomponenten, installatiewerkzaamheden en begeleiding van het proces. Het zijn indicatieve prijzen en zullen tijdens een verdiepingsonderzoek verder in kaart worden gebracht.
Rendement
Dit is berekend over een looptijd van 15 jaar – de gemiddelde levensduur van een installatie is 20-25 jaar. Hierin zit o.a. ook onderhoudskosten, technisch- en administratief beheer en aanvullende verzekeringen.

Uiteraard maken wij gebruik van de Zonatlas data bij de uitwerking van de Quickscan. U zult een hoge resolutie afbeelding krijgen waarbij wij rekening houden met de schaduwwerking van objecten, de hellingshoek van het dak en de optimale plaatsing van de panelen.

Ja, ik wil graag een Quickscan van mijn pand aanvragen.

Uitgebreide export

Zeer gedetailleerd data van uw dak

Slimme vergelijking

Inzicht in meerdere oplossingen

Fiscale regelingen

Optimaal besparen met fiscale regelingen