Effectiviteit zonneboilers goed te meten met de Zonatlas module.

Op Prinsjesdag heeft het kabinet aangekondigd 160 miljoen euro extra uit te geven aan subsidie voor warmtepompen en zonneboilers (bron: Solarmagazine). Dit is fantastisch nieuws voor de verduurzaming van Nederland. Niet alleen elektriciteit, maar ook warmte verkrijgen door de zon kan zorgen voor een snellere overstap van het gas naar duurzame bronnen van energie.

Voor wie is deze subsidie?

De 160 miljoen euro is bedoeld voor vrijwel iedereen. Zowel de zakelijke- als de particuliere gebruiker kan aanspraak maken op deze tegemoetkoming. De subsidie is voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Een belangrijke voorwaarde is wel dat het in Nederland geïnstalleerd wordt, dus een vakantiewoning over de grens komt niet in aanmerking.

Particulieren of zakelijke geïnteresseerden die twijfelen of hun woning in aanmerking komt voor subsidie, kunnen verdere voorwaarden lezen op de website van het RVO. Of het dak geschikt is, is te controleren op www.zonatlas.nl. Hoewel er niet bekeken kan worden wat het exacte rendement is van de warmteboiler, gaan de bekende waarden “Zeer geschikt, geschikt en minder geschikt” ook op voor daken waar mensen zonneboilers op willen plaatsen. De zoninstraling op het dak blijft immers gelijk.

Laat Zonatlas bijdragen

Doordat Zonatlas 13 miljoen daken in Nederland heeft doorberekend, kan u met de zonnewarmte module eenvoudig zien wat het rendement is van uw dak.

Woningcoöperaties, gemeenten en alle andere instanties met een grotere hoeveelheid panden in de portefeuille kunnen met Zonatlas ook hun woningportefeuille laten doorberekenen. De inzichten die Zonatlas biedt, kan een handige ondersteuning zijn om beleidsmatige- en investeringsplannen op te zetten.

Wilt u weten wat Zonatlas voor u kan betekenen? Stel uw vraag via de mail via: info@zonatlas.nl