Veel daken in ‘s-Hertogenbosch zijn geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Uw dak ook?

Welkom op de interactieve zonatlas van ‚Äės-Hertogenbosch. U kunt hiermee eenvoudig, gratis en snel berekenen of zonne-energie op uw dak een optie is. Met zonnepanelen op uw dak kunt u uw eigen groene stroom opwekken. Dit levert naast een besparing op uw energierekening ook een bijdrage aan een duurzame toekomst. Het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is vaak vergunningsvrij. Meer algemene ¬†informatie over een “eventuele” omgevingsvergunning kunt u vinden op de site van de rijksoverheid.

Groen, geel of rood
Deze geavanceerde¬†kaart¬†¬†is gemaakt met gegevens van het kadaster, luchtfoto‚Äôs, klimaatinformatie en historische gegevens over het weer.¬†De kleur van uw dak geeft aan hoe geschikt uw dak is. Is uw dak groen of geel? Dan is uw dak geschikt. Een rood dak? Dan is uw dak minder geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Dit kan te maken hebben met de ori√ęntatie van uw dak, schaduw (denk aan bomen) en andere factoren als schoorstenen of dakkapellen. Klik vervolgens¬† op uw dak om te bekijken wat de investering in zonnepanelen u kan opleveren.

Mijn woning is een monument
Woont u in een rijks- of gemeentelijk  monument? Dan gelden aanvullende regels. Voor vragen kunt u terecht bij de gemeente via het omgevingsloket, omgevingsloket@s-hertogenbosch.nl of bel (073) 615 57 77. Informeer tijdig om teleurstelling te voorkomen.

Alle daken
De Zonatlas toont de geschiktheid van alle daken in ‚Äės-Hertogenbosch. Dus ook ondernemers, scholen en maatschappelijke organisaties kunnen gemakkelijk zien of hun gebouw wellicht geschikt is voor zonne-energie. De rekenmodule is echter speciaal ontworpen voor¬† particuliere huishoudens en kleinverbruikers. Grootverbruikers moeten voor een doorrekening van de investeringen zelf specialistisch advies inwinnen.

Prijzen zonnepanelen dalen
De afgelopen tijd zijn de prijzen van zonnepanelen flink gedaald. Hierdoor zijn zonnepanelen een buitengewoon rendabele investering geworden. Door een besparing op uw energierekening verdienen de panelen zich vaak al binnen 10 jaar terug. Met de huidige subsidie van het rijk zelfs nog sneller, Kijk voor actuele informatie over subsidie-mogelijkheden op de energiesubsidiewijzer.

Vraag advies op maat!
Houdt u er rekening mee dat de resultaten van de zonatlas voor u een eerste scan zijn. De zonatlas is niet bedoeld om professioneel advies door een erkende installateur te vervangen. Overweegt u zonnepanelen aan te schaffen? Vraag dan altijd een deskundige partij om een schouw van uw dak uit te voeren.

Aan de zonatlas kunnen geen rechten worden ontleend. 

Comments are closed.