Veel Voorster daken zijn geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Uw dak ook?

Welkom op de interactieve zonatlas van Voorst. De website waarop u in één oogopslag kunt zien of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie.

Daarnaast kunt u door middel van een rekenmodule snel uitrekenen, welke voordelen een investering in zonnepanelen voor u heeft en wat het u eventueel kan opleveren. Door op uw dak te klikken in de zonatlas kunt de standaardberekeningen aanpassen aan uw eigen situatie en stroomverbruik. Houdt u er rekening mee dat de resultaten van de zonatlas u een eerste mogelijkheid laat zien. Ze zijn niet geschikt om het professioneel advies van een erkende installateur te vervangen. Aan de zonatlas kunnen geen rechten worden ontleend.

De afgelopen tijd is de prijs van zonnepanelen flink gedaald. Er zijn diverse (lokale) collectieve inkoopacties. Hierdoor zijn zonnepanelen een buitengewoon rendabele investering geworden.

De Voorster zonatlas brengt in kaart hoeveel zonne-energie we op de Voorster daken kunnen opwekken. Op de kaart kunt u ook zien welke daken geschikt zijn. Zo kunt u ook het dak van uw buren bekijken en hen uitnodigen ook deel te nemen aan een collectieve inkoopactie van EnergieRijk Voorst. Verder vindt u op deze site waardevolle links naar aanverwante sites.

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van zonnepanelen? Neemt u dan contact op met het burgerinitiatief EnergieRijk Voorst. Zij stimuleren energiebesparing en duurzame energie in de gemeente Voorst door het geven van onafhankelijke informatie en realiseren van kwantumkorting bij leveranciers. Contact via info@energierijkvoorst.nl of het webformulier op www.energierijkvoorst.nl.

Wilt u graag zonnepanelen, maar heeft u daar zelf de financiele middelen niet voor? Dan kunt u gebruik maken van de stimuleringslening van de gemeente Voorst. Deze is ook voor zonnepanelen in te zetten. Kijk op www.voorst.nl/stimuleringslening voor de voorwaarden. Via de website kunt u ook de lening aanvragen. 

Op www.voorst.nl staan de uitgangspunten van de gemeente Voorst op het gebied van zonnepanelen en zonnecollectoren. Denk daarbij aan informatie rondom een envetuele vergunning, ruimtelijke plannen en de leges.

Heeft u vragen of opmerkingen over de Zonatlas zelf? Neemt u contact op met de gemeente Voorst, Jelleke Bosma via duurzaam@voorst.nl of (0571) 279 911.

Samen meer duurzame energie opwekken in Voorst: doet u ook mee?

Wij wensen u veel zonneplezier!

Zonatlas op LinkedIn Zonatlas op Facebook Zonatlas op Twitter

Comments are closed.