Veel daken zijn geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Uw dak ook?

Veel Lochemse daken zijn geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Uw dak ook?

Welkom op de interactieve zonatlas van Lochem. De website waarop u in één oogopslag kunt zien of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie.

Daarnaast kunt u door middel van een rekenmodule snel uitrekenen, welke voordelen een investering in zonnepanelen voor u heeft en wat het u eventueel kan opleveren. Door op uw dak te klikken in de zonatlas kunt de standaardberekeningen aanpassen aan uw eigen situatie en stroomverbruik.

De afgelopen tijd is de prijs van zonnepanelen flink gedaald. Hierdoor zijn zonnepanelen een buitengewoon rendabele investering geworden. Ook in Lochem waren er in samenwerking met het burgerinitiatief LochemEnergie al diverse acties waardoor het aantal zonnepanelen in onze gemeente sterk stijgend is.

De Lochemse zonatlas brengt in kaart hoeveel zonne-energie we op de Lochemse daken kunnen opwekken. Op de kaart kunt u ook zien welke daken in uw buurt geschikt zijn. Zo wordt deelname aan een collectieve inkoopactie nog eenvoudiger. Verder vindt u op deze site waardevolle links naar aanverwante sites.

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van zonnepanelen? Neemt u contact op met de energiecoaches van LochemEnergie. Zij stimuleren energiebesparing en duurzame energie in Lochem door het geven van onafhankelijk advies. Kijk op EnergieloketLochem en maak een afspraak voor een gratis advies.

Heeft uw geen geschikt dak of heeft u een huurwoning, maar bent u toch geïnteresseerd in het zelf opwekken van duurzame energie? Ook dan kunt u terecht bij LochemEnergie. Zij bieden de mogelijkheid om te participeren in collectieve zonneparken of door zonnepanelen te huren. Meer informatie vindt u hierover op collectieve opwek van energie of zon op huurwoning.

Heeft u vragen of opmerkingen over de ZonAtlas zelf? Neemt u contact op met de gemeente Lochem, de heer M. Mobach via m.mobach@lochem.nl of (0573) 289 115 (dinsdag en vrijdag)

Samen meer schone energie opwekken in Lochem: doet u ook mee?

Wij wensen u veel zonneplezier!

Houd u er rekening mee dat de resultaten van de zonatlas voor u een eerste scan zijn, maar niet zijn gemaakt om professioneel advies door een erkende installateur te vervangen. Aan de zonatlas kunnen geen rechten worden ontleend.

Zonatlas op LinkedIn Zonatlas op Facebook Zonatlas op Twitter

Comments are closed.