Veel daken zijn geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Uw dak ook?

Brummen kiest voor zon

Denkt u er wel eens aan om zonnepanelen op het dak van uw woning te plaatsen? Maar vraagt u zich af of dit wel kan? En of de kosten opwegen tegen de opbrengsten? Met deze Gelderse zonatlas kunt u het eenvoudig en snel uitrekenen. Een handig instrument dus, dat de gemeente Brummen van harte ondersteunt!

Duurzame energie
De zonatlas past naadloos bij ons streven naar duurzaamheid. We willen op termijn alle energie die we verbruiken, zelf duurzaam opwekken. Hiervoor bundelen we de krachten in een lokaal netwerk voor duurzame energiewinning. Zonne-energie biedt hierbij goede kansen. En iedereen kan meehelpen! In deze interactieve zonatlas ziet u in één oogopslag of uw dak geschikt is voor zonnepanelen en wat de investering u kan opleveren. Door in de zonatlas op uw dak te klikken, kunt u de standaardberekeningen aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren. Op de kaart kunt u ook zien welke daken in uw buurt geschikt zijn. Zo kunt u misschien de handen ineen slaan met buren en collectief zonnepanelen inkopen.

Gemeente geeft subsidie
Wilt u zonnepanelen plaatsen? Of neemt u andere energie-opwekkende of -besparende maatregelen? Dan heeft de gemeente vaak subsidie beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.brummen.nl bij ‘Wonen en Leven’ onder het kopje Duurzaamheid.

Zo gaan we Samen op weg naar een energieneutraal Brummen!

Hennie Beelen, wethouder Duurzaamheid

 

Comments are closed.