Veel daken in Boxtel zijn geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Uw dak ook?

Welkom op de interactieve zonatlas van Boxtel. De website waarop u in één oogopslag kunt zien of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie.

Wat levert het mij op?
U kunt met de rekenmodule op deze website snel uitrekenen welke voordelen een investering in zonnepanelen voor u heeft en wat het u eventueel kan opleveren. Door op uw dak te klikken in de zonatlas kunt u de standaardberekeningen aanpassen aan uw eigen situatie en stroomverbruik.

De afgelopen tijd is de prijs van zonnepanelen flink gedaald. Er zijn diverse (lokale) collectieve inkoopacties. Hierdoor zijn zonnepanelen een buitengewoon rendabele investering.

De Boxtelse zonatlas brengt in kaart hoeveel zonne-energie we op de Boxtelse daken kunnen opwekken. Op de kaart kunt u ook zien welke daken in uw buurt geschikt zijn. Zo wordt deelname aan een collectieve inkoopactie nog eenvoudiger.

Boxtel in 2040 een energieneutrale gemeente: doet u ook mee?

Eén van onze ambities als gemeente is om in 2040 een energieneutrale gemeente te zijn. Wat houdt dit in? We willen in 2040 net zoveel duurzame energie (zon, wind of biomassa) opwekken als dat we verbruiken binnen de gemeente. Door de eigen productie van duurzame energie te vergroten, kunnen we hier een bijdrage aan leveren. De zonatlas is hierbij een stap in de goede richting!

Wilt u meer weten over duurzaamheid en Boxtel? Op de pagina Boxtel blijft voorop met duurzaamheid vindt u meer informatie.

Vragen?
Antwoorden op veelgestelde vragen over de zonatlas vindt u terug op bij Vraag en Antwoord. Mocht uw vraag hier niet (voldoende) beantwoord worden, dan kunt u ook contact opnemen via Contact.

Wij wensen u veel zonneplezier!

Houdt u er rekening mee dat de resultaten van de zonatlas voor u een eerste scan zijn, maar niet zijn gemaakt om professioneel advies door een erkende installateur te vervangen. Aan de zonatlas kunnen geen rechten worden ontleend. 

Comments are closed.