Veel daken zijn geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Uw dak ook?

Welkom op de interactieve zonatlas van Barendrecht. De website waarop u in één oogopslag kunt zien of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie.

Daarnaast berekent de zonatlas accuraat, onafhankelijk en met actuele gegevens wat een investering in zonnepanelen u kan opleveren. Door op uw dak te klikken kunt u de standaardberekening aanpassen aan uw wensen, situatie en stroomverbruik.

Alle daken

De zonatlas heeft voor alle daken in de gemeente berekend hoeveel zonnestroom we op de daken kunnen opwekken. Dus ook ondernemers, scholen en maatschappelijke organisaties kunnen inzien of hun gebouw geschikt is.De rekenmodule is echter ontworpen voor particuliere huishoudens en kleinverbruikers. Grootverbruikers kunnen het beste specialistisch advies inwinnen.

De zonatlas laat u ook zien welke daken in uw buurt geschikt zijn. Hierdoor wordt een gezamelijke inkoopactie eenvoudiger.

Duurzaamheidslening

Bewoners kunnen een duurzaamheidslening afsluiten bij de gemeente Barendrecht. Met een zogenaamde duurzaamheidslening kunt u geld lenen bij de gemeente om energiebesparingsmaatregelen aan uw woning te financieren.

Als bewoner van Barendrecht kunt u minimaal ‚ā¨ 2.500,- en maximaal ‚ā¨ 15.000,- lenen. De duurzaamheidslening kent enkele gunstige voorwaarden. Zo leent¬†de particuliere woningeigenaar tegen een vaste lage rente. Welk bedrag ook wordt geleend, er is altijd een rentekorting van 3% op de 10 of 15 jaar vaste commerci√ęle rente van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Voor meer informatie ga naar www.barendrecht.nl

Meer informatie

Door te investeren in zonne-energie kunt u uw energierekening verlagen en draagt u bij aan een duurzamer Barendrecht. Op deze site vindt u verder waardevolle links naar relevante websites waar u meer informatie vindt als u aan de slag wilt met het opwekken van duurzame energie en energiebesparing.

Samen meer schone energie opwekken in onze gemeente: doet u ook mee?

Wij wensen u veel zonneplezier!

Houdt u er rekening mee dat de resultaten van de zonatlas voor u een eerste scan zijn, maar niet zijn gemaakt om professioneel advies door een erkende installateur te vervangen. Aan de zonatlas kunnen geen rechten worden ontleend.

Zonatlas op LinkedIn Zonatlas op Facebook Zonatlas op Twitter

Comments are closed.