Veel Amsterdamse daken zijn geschikt voor het opwekken
van zonne-energie. Uw dak ook?

 

Welkom op de interactieve zonatlas van Amsterdam. De website waarop u in één oogopslag kunt zien of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie.

Daarnaast kunt u door middel van een rekenmodule snel uitrekenen, welke voordelen een investering in zonnepanelen voor u heeft en wat het u eventueel kan opleveren. Door op uw dak te klikken in de zonatlas kunt de standaardberekeningen aanpassen aan uw eigen situatie en stroomverbruik.

Amsterdam wil het gebruik van zonne-energie flink stimuleren. Het doel is om in 2020 maar liefst 45.000 huishoudens van zonnestroom te voorzien. Zonne-energie zorgt voor minder CO2-uitstoot, houdt de energierekening van Amsterdammers betaalbaar en zorgt voor het versterken van de lokale economie.

De Amsterdamse zonatlas brengt in kaart hoeveel zonne-energie we op de Amsterdamse daken kunnen opwekken. Meer informatie over zon in Amsterdam vindt u op: www.amsterdam.nl/zon

 

Houdt u er rekening mee dat de resultaten van de zonatlas voor u een eerste scan zijn, maar niet zijn gemaakt om professioneel advies door een erkende installateur te vervangen. Aan de zonatlas kunnen geen rechten worden ontleend.

Zonatlas op LinkedIn Zonatlas op Facebook Zonatlas op Twitter

Comments are closed.