Veel Amsterdamse daken zijn geschikt voor het opwekken
van zonne-energie. Uw dak ook?

 

Welkom op de interactieve zonatlas van Amsterdam. De website waarop u in één oogopslag kunt zien of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie.

Daarnaast kunt u door middel van een rekenmodule snel uitrekenen, welke voordelen een investering in zonnepanelen voor u heeft en wat het u eventueel kan opleveren. Door op uw dak te klikken in de zonatlas kunt de standaardberekeningen aanpassen aan uw eigen situatie en stroomverbruik.

Amsterdam wil het gebruik van zonne-energie flink stimuleren. Het doel is om in 2020 maar liefst 45.000 huishoudens van zonnestroom te voorzien. Zonne-energie zorgt voor minder CO2-uitstoot, houdt de energierekening van Amsterdammers betaalbaar en zorgt voor het versterken van de lokale economie.

De Amsterdamse zonatlas brengt in kaart hoeveel zonne-energie we op de Amsterdamse daken kunnen opwekken. Meer informatie over zon in Amsterdam vindt u op: www.amsterdam.nl/zon

 

Houdt u er rekening mee dat de resultaten van de zonatlas voor u een eerste scan zijn, maar niet zijn gemaakt om professioneel advies door een erkende installateur te vervangen. Aan de zonatlas kunnen geen rechten worden ontleend.

Comments are closed.