Veel Zutphense daken zijn geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Uw dak ook?

Zutphen kiest voor zon

Welkom op de interactieve zonatlas van Zutphen. Hier ziet u in één oogopslag of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en wat de investering u kan opleveren. Met zonnepanelen op uw dak wekt u uw eigen, schone stroom op. Dit levert naast een besparing op uw energierekening ook een bijdrage aan een duurzame toekomst.

Overweegt u om samen met uw buurtgenoten offertes voor de aanschaf van zonnepanelen aan te vragen? Op de kaart kunt u zien welke daken in uw buurt geschikt zijn.

Groen, geel of rood

De zonatlas is gemaakt met gegevens van het kadaster, luchtfoto’s, klimaatinformatie en historische gegevens over het weer. De kleur van uw dak geeft aan hoe geschikt uw dat is. Is uw dak groen of geel? Dan is uw dak geschikt. Een rood dak? Dan is uw dak minder geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Dit kan te maken hebben met de ligging van uw dak ten opzicht van de zon, schaduw (denk aan bomen) en andere factoren als schoorstenen of dakkapellen.

Als u op uw dak klikt, ziet u wat de investering in zonnepanelen u kan opleveren.

Alle daken

De zonatlas toont de geschiktheid van alle daken in Zutphen en Warnsveld. Dus ook bedrijven, instellingen en maatschappelijke organisaties kunnen gemakkelijk zien of hun gebouw geschikt is voor zonne-energie.

De rekenmodule in de zonatlas is speciaal ontwerpen voor particuliere huishoudens. Bedrijven, instellingen en maatschappelijke organisaties verwijzen wij naar de Zonatlas Dak Calculator voor een financi√ęle berekening van de opbrengst.

Subsidie

Het regionaal energieloket Stedendriehoek kan u informeren over subsidies bij duurzame investeringen aan uw huis of gebouw.

Mijn woning is een monument

Woont u in een rijks- of gemeentelijk monument? Dan gelden aanvullende regels. Voor vragen kunt u terecht bij de gemeente, cluster Monumenten en Erfgoed. U kunt bellen naar 14 0575 of een e-mail sturen naar info@zutphen.nl. Informeer tijdig om teleurstelling te voorkomen.

Uw dak niet geschikt? Ga naar ZutphenEnergie

Is uw dak niet geschikt voor zonne-energie, dan is deelname aan een gezamenlijk zonnepark misschien interessant voor u. ZutphenEnergie kan u er alles over vertellen.

Op deze site vindt u verder waardevolle links naar relevante websites waar u meer informatie vindt als u aan de slag wilt met het opwekken van duurzame energie en energiebesparing.

Samen meer schone energie opwekken in onze gemeente: doet u ook mee?
Wij wensen u veel zonneplezier!

Houdt u er rekening mee dat de resultaten van de zonatlas voor u een eerste scan zijn, maar niet zijn gemaakt om professioneel advies door een erkende installateur te vervangen. Aan de zonatlas kunnen geen rechten worden ontleend.

Zonatlas op LinkedIn Zonatlas op Facebook Zonatlas op Twitter

Comments are closed.