Is uw eigen Ermelose dak ook geschikt voor zonnepanelen?

Een van de ambities van de gemeente Ermelo is om 2030 een energieneutrale gemeente te zijn. Maar wat houdt dit eigenlijk in? Eigenlijk komt het er op neer dat we in 2030 net zoveel duurzame energie (zon, wind of biomassa) willen opwekken als dat we binnen de gemeente verbruiken. Dat doen we enerzijds door de eigen productie van energie te vergroten en anderzijds door het energieverbruik te verminderen. Onder andere het gemeentelijke Programma duurzaamheid 2016-2020 wordt hier inhoud aan gegeven. Veel Ermelose bedrijven en instellingen hebben ook behoorlijke stappen richting duurzaamheid gemaakt. Daarmee probeert iedereen op zijn/haar manier toe te werken naar energieneutraliteit.

Deze zonatlas geeft u snel inzicht in de mogelijkheid om zonnepanelen op uw eigen dak te plaatsen zonder dat u verplicht offertes moet opvragen. U kunt natuurlijk via deze website een offerte aanvragen maar als u liever bij een plaatselijk bedrijf of bij een bedrijf uit de regio Noord Veluwe een offerte wilt opvragen dan kunt u die eenvoudig vinden op de website van Veluwe Duurzaam. Uiteraard kunt u natuurlijk ook andere bedrijven benaderen die zonnepanelen plaatsen. 

Als u de panelen niet zomaar zelf kunt betalen is een gemeentelijke duurzaamheidslening misschien iets voor u. Dat is een lening (van maximaal € 25.000,00) tegen een laag rentetarief. 

Tenslotte wil ik u nog graag wijzen op de mogelijkheid om isolatiesubsidie (maximaal €500,00) aan te vragen voor woningisolatie en isolatieglas.

Meer informatie over leningen/subsidies kunt u vinden op: www.ermeloduurzamer.nl. Daar kunt u ook allerlei andere zaken vinden op het vlak van duurzaamheid in Ermelo. 

Gaat u ook voor een duurzamer Ermelo?

Leo van der Velden
Wethouder (o.a. portefeuillehouder duurzaamheid)

Veel daken zijn geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Uw dak ook?

Houdt u er rekening mee dat de resultaten van de zonatlas voor u een eerste scan zijn, maar niet zijn gemaakt om professioneel advies door een erkende installateur te vervangen. Aan de zonatlas kunnen geen rechten worden ontleend.

Zonatlas op LinkedIn Zonatlas op Facebook Zonatlas op Twitter

Comments are closed.